Doperwten met kropsla en sjalotten

160 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren verwijderen. Sla in ruim water wassen en droogdeppen. Sla in reepjes snijden. Kleine blaadjes in stukken scheuren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. In hapjespan boter smelten en sjalot 5 min. zachtjes bakken. Doperwten en sla toevoegen en 1 min. meebakken. Suiker, zout en peper, laurierblad, tijm en wijn toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 min. gaarsmoren. Tussentijds zo nodig scheutje water toevoegen. Pan van vuur nemen, laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen. Groentemengsel omscheppen. Lekker met gestoomde vis en gekookte aardappels.

  • algemeenNaast kropsla zijn little gem (kleine slakropjes) ook geschikt om te smoren. De wijn kan vervangen worden door 2 el citroensap en 2 el water.

Doperwten met kropsla en sjalotten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig