Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren verwijderen. Sla in ruim water wassen en droogdeppen. Sla in reepjes snijden. Kleine blaadjes in stukken scheuren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. In hapjespan boter smelten en sjalot 5 min. zachtjes bakken. Doperwten en sla toevoegen en 1 min. meebakken. Suiker, zout en peper, laurierblad, tijm en wijn toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 min. gaarsmoren. Tussentijds zo nodig scheutje water toevoegen. Pan van vuur nemen, laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen. Groentemengsel omscheppen. Lekker met gestoomde vis en gekookte aardappels.
- algemeenNaast kropsla zijn little gem (kleine slakropjes) ook geschikt om te smoren. De wijn kan vervangen worden door 2 el citroensap en 2 el water.
Doperwten met kropsla en sjalotten
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003550_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren verwijderen. Sla in ruim water wassen en droogdeppen. Sla in reepjes snijden. Kleine blaadjes in stukken scheuren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. In hapjespan boter smelten en sjalot 5 min. zachtjes bakken. Doperwten en sla toevoegen en 1 min. meebakken. Suiker, zout en peper, laurierblad, tijm en wijn toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 min. gaarsmoren. Tussentijds zo nodig scheutje water toevoegen. Pan van vuur nemen, laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen. Groentemengsel omscheppen. Lekker met gestoomde vis en gekookte aardappels.
algemeen:Naast kropsla zijn little gem (kleine slakropjes) ook geschikt om te smoren. De wijn kan vervangen worden door 2 el citroensap en 2 el water.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kropsla
4 sjalotten
25 g boter
2 zakjes doperwten
1 theelepel suiker
1 laurierblad
2 takjes tijm
4 eetlepels droge witte wijn
4 takjes peterselie