Yoghurtijs met frambozen

Geen ijsmachine voor nodig.

505 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 6 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. (minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met 75 g suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.

  2. Verwarm in een pan200 g framabozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef.

  3. Los de rest van de suiker al roerens in de warme frambozensaus op. Laat afkoelem. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om ee fijne ijsstructuur te krijgen.

  4. Roer de frambozensaus voor een gemarmeerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.

  5. Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rst van de frambozen.

  • algemeenIn plaats van biogarde roer kunt u ook (biologische) milde yoghurt gebruiken.

Yoghurtijs met frambozen

Geen ijsmachine voor nodig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig