Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en de limoen zo fijn mogelijk en pers de vruchten uit. Breng in een grote pan water aan de kook, draai het vuur laag en hang er een kleinere pan of kom in met een inhoud van ten minste 1 liter. De bodem van de pan/kom mag die van de pan met water niet raken. Mix de eieren met de suiker en de citrusrasp 2 min. tot het geheel wat lichter van kleur is. Schenk het citrussap erbij en mix nog 30 seconden. Voeg de boter toe en doe het geheel over in de kleinere pan of kom in het warmwaterbad. Blijf 10 min. mixen tot er een gladde, smeuïge crème ontstaat. Zeef de jam eventueel door een fijne zeef en giet 'm in een jampot. Lekker op Frans stokbrood.
- algemeenIn een afgesloten pot is de jam ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast. In de diepvries blijft hij twee maanden goed.
Sinaasappeljam
bijgerecht
1 porties
50 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en de limoen zo fijn mogelijk en pers de vruchten uit. Breng in een grote pan water aan de kook, draai het vuur laag en hang er een kleinere pan of kom in met een inhoud van ten minste 1 liter. De bodem van de pan/kom mag die van de pan met water niet raken. Mix de eieren met de suiker en de citrusrasp 2 min. tot het geheel wat lichter van kleur is. Schenk het citrussap erbij en mix nog 30 seconden. Voeg de boter toe en doe het geheel over in de kleinere pan of kom in het warmwaterbad. Blijf 10 min. mixen tot er een gladde, smeuïge crème ontstaat. Zeef de jam eventueel door een fijne zeef en giet 'm in een jampot. Lekker op Frans stokbrood.
algemeen:In een afgesloten pot is de jam ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast. In de diepvries blijft hij twee maanden goed.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 sinaasappel
1 limoen
3 grote eieren
100 g fijne kristalsuiker
125 g roomboter
Dit heb je nodig
mixer
schoon jampotje (ca. 300 ml)