Snijd de sjalotten in halve ringen. Plet de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum, snijd de steeltjes fijn. Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de sjalotten met de knoflook en basilicumsteeltjes 4 min.
Snijd ondertussen de tomaten grof. Voeg ze toe en bak 8 min. Roer regelmatig.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Houd 4 basilicumblaadjes apart (per 4 personen) en scheur de rest grof.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de gescheurde basilicum erdoor. Verdeel de tomatensoep over kommen en verdeel de rest van de basilicum erover. Besprenkel met de rest van de olie.
Tomatensoep met verse basilicum
Deze tomatensoep zet je al iets iets meer dan een half uurtje op tafel. En lekker dat-ie is!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tomatensoep met verse basilicum
Deze tomatensoep zet je al iets iets meer dan een half uurtje op tafel. En lekker dat-ie is!
voorgerecht
6 personen
125 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in halve ringen. Plet de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum, snijd de steeltjes fijn. Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de sjalotten met de knoflook en basilicumsteeltjes 4 min.
Snijd ondertussen de tomaten grof. Voeg ze toe en bak 8 min. Roer regelmatig.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Houd 4 basilicumblaadjes apart (per 4 personen) en scheur de rest grof.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de gescheurde basilicum erdoor. Verdeel de tomatensoep over kommen en verdeel de rest van de basilicum erover. Besprenkel met de rest van de olie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 sjalotten
4 tenen knoflook
30 g verse basilicum
6 el extra vierge olijfolie
750 g rijpe tomaten
2 groentebouillontablet
750 ml water
Dit heb je nodig
staafmixer