Couscoussalade met groene asperges en basilicum

Diner aan de tuintafel? Met dit bijzonder smakelijke voorgerecht heb je alle tafelgenoten meteen ingepakt.

165 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd van de onderkant van de asperges de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) af. Verdeel de asperges in 4 gelijke stukken. Kook in een pan met ruim kokend water en zout asperges in 2 min. beetgaar. Giet de asperges af en laat afkoelen. Rasp en pers de limoen. Hak de rode peper fijn. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom vissaus, limoenaso en -rasp, basterdsuiker, peper, knoflook en olie. Breng op smaak met zout.

  2. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Hak de basilicum grof. Schep de asperges en basilicum door de couscous en breng op smaak me dressing. Scheur de rucola grof. Breng de rucola met de olie en (zee)zout op smaak, leg daarna op de salade.

Gerelateerde recepten

Couscoussalade met groene asperges en basilicum

Diner aan de tuintafel? Met dit bijzonder smakelijke voorgerecht heb je alle tafelgenoten meteen ingepakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig