In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.
Vissoep met rivierkreeftjes
voorgerecht
4 personen
155 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
2 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
½ gedroogd chilipepertje
500 ml gezeefde tomaten
500 ml visbouillon
4 eetlepels droge sherry
200 g zeewolffilet
8 stoneleeks
50 g tuinerwten
100 g rivierkreeftjes
15 g verse basilicum