Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar en giet af. Voeg 4 el zure room met zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en pureer de bloemkool met een staafmixer. Warm de puree nog even goed door. Serveer de bloemkoolpuree in een warme schaal en strooi er 50 g geraspte oude kaas en 1 el fijngesneden platte peterselie over.
- algemeenHet restant van de zure room kunt u gebruiken om een saus lekker romig te maken.
Bloemkoolpuree met oude kaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005805_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar en giet af. Voeg 4 el zure room met zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en pureer de bloemkool met een staafmixer. Warm de puree nog even goed door. Serveer de bloemkoolpuree in een warme schaal en strooi er 50 g geraspte oude kaas en 1 el fijngesneden platte peterselie over.
algemeen:Het restant van de zure room kunt u gebruiken om een saus lekker romig te maken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bloemkool
4 eetlepels zure room
0 nootmuskaat
50 g geraspte oude kaas
1 eetlepel verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer