Voor saus in schaaltje sambal met tomatenketchup, gembersiroop en koriander tot sausje roeren.
Makreel en nectarines met olie bestrijken. Makreel op rooster in ca. 10 min. warm laten worden. Tegelijkertijd nectarines op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 3 min. grillen. Vis schoonmaken en met warme nectarines en sambalsaus serveren. Lekker met stokbrood en kroepoek.
- algemeenKant-en-klare gestoomde makreel. Ook nooit aan gedacht? Probeer het eens, het is verrassend verrukkelijk. Echt iets voor het strand of op de camping.
Gerookte makreel met badjaksaus
voorgerecht
6 personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Voor saus in schaaltje sambal met tomatenketchup, gembersiroop en koriander tot sausje roeren.
Makreel en nectarines met olie bestrijken. Makreel op rooster in ca. 10 min. warm laten worden. Tegelijkertijd nectarines op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 3 min. grillen. Vis schoonmaken en met warme nectarines en sambalsaus serveren. Lekker met stokbrood en kroepoek.
algemeen:Kant-en-klare gestoomde makreel. Ook nooit aan gedacht? Probeer het eens, het is verrassend verrukkelijk. Echt iets voor het strand of op de camping.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 theelepels sambal badjak
100 ml tomatenketchup
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels verse koriander
1 gestoomde makreel
3 nectarines
2 eetlepels olie
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper