Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous tot lauw afkoelen en roer regelmatig los met een vork.
Snijd de peterselie, munt en tomaten fijn. Pers de knoflook. Schep de peterselie, munt, knoflook, tomaten, tomatenolie en de olijfolie erdoor. Pers de citroen uit en breng de salade op smaak met het sap, peper en zout. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Serveer op kamertemperatuur.
Couscoussalade met peterselie
- combinatietipLekker bij o.a. Turkse kebab en Italiaanse Quornburgers (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Couscoussalade met peterselie
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058564_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
350 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous tot lauw afkoelen en roer regelmatig los met een vork.
Snijd de peterselie, munt en tomaten fijn. Pers de knoflook. Schep de peterselie, munt, knoflook, tomaten, tomatenolie en de olijfolie erdoor. Pers de citroen uit en breng de salade op smaak met het sap, peper en zout. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Serveer op kamertemperatuur.
combinatietip:Lekker bij o.a. Turkse kebab en Italiaanse Quornburgers (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
250 g couscous
30 g verse peterselie
8 g verse munt
6 zongedroogde tomaten in olie
2 tenen knoflook
6 zongedroogde tomaten in olie
4 el traditionele olijfolie
1 citroen