In hapjespan olie verwarmen en ui en knoflook 3 min. fruiten. Paprika, courgette en aubergine erdoor scheppen en 1 min. meefruiten. Komijn en 100 ml water toevoegen. Alles aan de kook brengen en groenten in ca. 15 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. Naar smaak citroensap, peper en zout door groenten roeren. Groenten laten afkoelen en eventueel met koriander bestrooien. Salade op kamertemperatuur serveren. Lekker bij mediterrane gerechten en op gegrild brood.
- algemeenHeel Marokkaans, deze gestoofde groenten als salade. Het kan met heel veel soorten groenten. Varieer eens op dit recept met bijvoorbeeld wortel of venkel.
Marokkaanse groentesalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_045899_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
130 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan olie verwarmen en ui en knoflook 3 min. fruiten. Paprika, courgette en aubergine erdoor scheppen en 1 min. meefruiten. Komijn en 100 ml water toevoegen. Alles aan de kook brengen en groenten in ca. 15 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. Naar smaak citroensap, peper en zout door groenten roeren. Groenten laten afkoelen en eventueel met koriander bestrooien. Salade op kamertemperatuur serveren. Lekker bij mediterrane gerechten en op gegrild brood.
algemeen:Heel Marokkaans, deze gestoofde groenten als salade. Het kan met heel veel soorten groenten. Varieer eens op dit recept met bijvoorbeeld wortel of venkel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
5 eetlepels olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 citroen
2 eetlepels verse koriander