In steelpan op laag vuur of op barbecue wijn, boter en kerriepoeder verwarmen tot boter gesmolten is. Saus in warmtebestendig kannetje schenken. Mosselen in goed ingevette grillmand uitspreiden en op barbecue 3 min. grillen. Mand af en toe schudden. Voorzichtig deel van wijnsaus in geopende mosselen druppelen. Grillmand met royaal aluminiumfolie afdekken en mosselen nog 2 min. grillen. Mosselen in schaal overdoen. Rest van saus erover schenken en peterselie erover strooien. Lekker met (op barbecue warm gemaakt) stokbrood.
- algemeenDe grillmand kan ook worden afgedekt met een royale halfronde deksel of een grote wok. Met aluminiumfolie gaat het afdekken het makkelijkst als er een halfronde bol van wordt gevouwen die over de mand past.
Mosselen met kerrie-wijnsaus
voorgerecht
4 personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In steelpan op laag vuur of op barbecue wijn, boter en kerriepoeder verwarmen tot boter gesmolten is. Saus in warmtebestendig kannetje schenken. Mosselen in goed ingevette grillmand uitspreiden en op barbecue 3 min. grillen. Mand af en toe schudden. Voorzichtig deel van wijnsaus in geopende mosselen druppelen. Grillmand met royaal aluminiumfolie afdekken en mosselen nog 2 min. grillen. Mosselen in schaal overdoen. Rest van saus erover schenken en peterselie erover strooien. Lekker met (op barbecue warm gemaakt) stokbrood.
algemeen:De grillmand kan ook worden afgedekt met een royale halfronde deksel of een grote wok. Met aluminiumfolie gaat het afdekken het makkelijkst als er een halfronde bol van wordt gevouwen die over de mand past.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 ml droge witte wijn
2 eetlepels boter
2 eetlepels kerriepoeder
1 kg mosselen
½ zakje verse peterselie
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grillmand
barbecue