Mosselen met kerrie-wijnsaus

100 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. In steelpan op laag vuur of op barbecue wijn, boter en kerriepoeder verwarmen tot boter gesmolten is. Saus in warmtebestendig kannetje schenken. Mosselen in goed ingevette grillmand uitspreiden en op barbecue 3 min. grillen. Mand af en toe schudden. Voorzichtig deel van wijnsaus in geopende mosselen druppelen. Grillmand met royaal aluminiumfolie afdekken en mosselen nog 2 min. grillen. Mosselen in schaal overdoen. Rest van saus erover schenken en peterselie erover strooien. Lekker met (op barbecue warm gemaakt) stokbrood.

  • algemeenDe grillmand kan ook worden afgedekt met een royale halfronde deksel of een grote wok. Met aluminiumfolie gaat het afdekken het makkelijkst als er een halfronde bol van wordt gevouwen die over de mand past.

Mosselen met kerrie-wijnsaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig