Van 2 limoenen schil schoonboenen en fijnraspen. Alle limoenen uitpersen. In schaal peperreepjes, limoensap en -rasp door elkaar roeren. Vis door limoenmarinade scheppen. Afgedekt 30 min. bij kamertemperatuur of 3 uur in koelkast marineren. De vis 'gaart' door het limoensap en wordt helderwit van kleur.
Vocht van vis afgieten, olie door vis mengen en op smaak brengen met zout. Koriander en ui over vis strooien. Ceviche over vier borden verdelen en puur of met avocado serveren.
In limoensap gegaarde vis
voorgerecht
4 personen
150 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Van 2 limoenen schil schoonboenen en fijnraspen. Alle limoenen uitpersen. In schaal peperreepjes, limoensap en -rasp door elkaar roeren. Vis door limoenmarinade scheppen. Afgedekt 30 min. bij kamertemperatuur of 3 uur in koelkast marineren. De vis 'gaart' door het limoensap en wordt helderwit van kleur.
Vocht van vis afgieten, olie door vis mengen en op smaak brengen met zout. Koriander en ui over vis strooien. Ceviche over vier borden verdelen en puur of met avocado serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 limoenen
½ rode peper
200 g kabeljauwfilet
0 (zee)zout
4 eetlepels olijfolie
1 zakje verse koriander
1 rode ui