Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de sla toe en laat iets slinken. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. binden. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
- bewaartipJe kunt deze soep invriezen. Roer dan wel de crème fraîche er pas vlak voor het serveren door.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Slasoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006408_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de sla toe en laat iets slinken. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. binden. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:Lekker met fijngesneden peterselie.
bewaartip:Je kunt deze soep invriezen. Roer dan wel de crème fraîche er pas vlak voor het serveren door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kropsla
1 ui
25 g ongezouten roomboter
1 el tarwebloem
750 ml groentebouillon van tablet
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer