Snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Boen ondertussen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit. Splits 1 ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier met de rest van de eieren los. Roer er 125 ml citroensap (per 20 porties), het -rasp, de suiker en het zout door.
Zet de kom op een pan met een laagje kokend water zonder dat-ie het water raakt. Blijf op laag vuur 10-15 min. roeren met een garde tot het mengsel de dikte heeft van vla. Dit is ongeveer bij 80 ᵒC of zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel.
Haal de pan van het vuur en schenk de curd door een zeef. Roer de boter door de warme curd en schenk in een schone weckpot. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkast.
Lemon curd (basisrecept)
Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder.
- combinatietipLekker bij scones.
- bewaartipJe kunt de lemon curd van tevoren bereiden en 2-3 weken bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.
- algemeenMet dit recept maak je ca. 350 g lemon curd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Lemon curd
Instructievideo - 01:17 min.
Lemon curd (basisrecept)
Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187222_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
20 porties
95 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Boen ondertussen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit. Splits 1 ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier met de rest van de eieren los. Roer er 125 ml citroensap (per 20 porties), het -rasp, de suiker en het zout door.
Zet de kom op een pan met een laagje kokend water zonder dat-ie het water raakt. Blijf op laag vuur 10-15 min. roeren met een garde tot het mengsel de dikte heeft van vla. Dit is ongeveer bij 80 ᵒC of zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel.
Haal de pan van het vuur en schenk de curd door een zeef. Roer de boter door de warme curd en schenk in een schone weckpot. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkast.
combinatietip:Lekker bij scones.
bewaartip:Je kunt de lemon curd van tevoren bereiden en 2-3 weken bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.
algemeen:Met dit recept maak je ca. 350 g lemon curd.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
125 g ongezouten roomboter
3 biologische citroenen
3 scharreleieren
175 g kristalsuiker
¼ tl zout
Dit heb je nodig
weckpot