Rabarber met vanilleroom

Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber.

300 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en stokje met het water aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur trekken. Breng het water opnieuw aan de kook, verwijder het stokje en los de suiker erin op. Laat afkoelen.

  2. Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast koud worden. Snijd de rabarber in stukken van ca. 2 cm. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber 3 min.

  3. Strooi de rest van de suiker erover en laat karamelliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog 2 min. Snijd de aardbeien in stukjes. Schep de rabarber in schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de aardbeien erover.

  • combinatietipRabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanilleyoghurt- of vla bijvoorbeeld.
  • Rabarber met vanilleroom

    Instructievideo - 02:21 min.

  • Rabarber bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Rabarber met vanilleroom

Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig