Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de sjalotten 2 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de courgette toe en bak in ca. 5 min. gaar.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Brokkel de kaasblokjes boven de courgette en warm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en voeg het citroenrasp en het basilicum toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Lekker met pasta of risotto.
- algemeenVoeg 2 el geroosterde pijnboompitten toe voor extra bite.
Courgette met witte kaasblokjes
bijgerecht
4 personen
325 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de sjalotten 2 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de courgette toe en bak in ca. 5 min. gaar.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Brokkel de kaasblokjes boven de courgette en warm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en voeg het citroenrasp en het basilicum toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Lekker met pasta of risotto.
algemeen:Voeg 2 el geroosterde pijnboompitten toe voor extra bite.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 el olijfolie
2 sjalotten
1 teen knoflook
3 courgettes
1 citroen
1 pakje witte kaasblokjes
1 bakje basilicum