Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.
Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.
Garnalencocktail
De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.
- bereidingstipJe kunt ook 100 g voorgesneden botersla gebruiken.
- bereidingstipEten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.
Garnalencocktail
De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD126688_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.
Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.
bereidingstip:Je kunt ook 100 g voorgesneden botersla gebruiken.
bereidingstip:Eten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
75 g crème fraîche
4 el mayonaise
2 el tomatenketchup
1 el whisky
1 tl citroensap
1 tl tabasco
½ kropsla
300 g verse Hollandse garnalen
5 g verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
glazen coupes