Garnalencocktail

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

275 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.

  2. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.

  3. Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

  • bereidingstipJe kunt ook 100 g voorgesneden botersla gebruiken.
  • bereidingstipEten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.

Garnalencocktail

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig