Salade met pancetta

Gemengde jonge bladsla met spinazie, citroensap, olie en peper. On top: pancettacrumble!

305 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pancetta in hele dunne reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de pancetta op laag vuur 5 min. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de kruimels toe aan de pancetta. Bak op laag vuur in 10 min. al omscheppend goudbruin.

  2. Kook ondertussen de eitjes 4 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel.

  3. Pers de citroen uit. Besprenkel de sla met de rest van de olie en het citroensap en breng op smaak met peper. Halveer de eitjes in de lengte en verdeel ze over de sla. Garneer met de pancettacrumble.

  • variatietipIn plaats van de jonge bladsla met spinazie kun je ook veldsla (zak 75 g) gebruiken.
  • variatietipDe kwarteleitjes zijn tijdelijk verkrijgbaar. In plaats van kwarteleitjes kunt u ook kiezen voor henneneitjes. Verleng de kooktijd dan wel naar 7 min.
  • bereidingstipJe kunt de pancettacrumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel of bakje. Bak vlak voor het serveren 1 min.
  • Ei koken

    Instructievideo - 01:51 min.

Salade met pancetta

Gemengde jonge bladsla met spinazie, citroensap, olie en peper. On top: pancettacrumble!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig