Perfecte friet

400 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd vervolgens in frites van 1 cm breed. Vul een ruime pan met heet water en doe de frites erin. Zet de pan 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Het water mag niet koken. Giet af en laat uitgespreid op een schone theedoek afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in 2 delen in 8 min. gaar, zonder dat ze kleuren. Neem uit de pan en laat uitgespreid uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Verhit de olie tot 180 °C. Bak de frites in 2 of 3 delen in 4-5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

  • Patatzak vouwen

    Instructievideo - 00:55 min.

Perfecte friet

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig