Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef. Ris van de tijm de blaadjes van de takjes en haal bij de peterselie de blaadjes van de steeltjes. Leg de kruiden in een schaal. Halveer de citroen en snijd 1 helft in plakjes. Pers de andere helft boven de kruiden uit. Roer de olie erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de artisjokharten, de knoflook en de plakjes citroen erdoor. Laat de artisjokken 1 uur afgedekt staan, schep af en toe om. Leg de artisjokken op een schaal. Schenk de marinade over de artisjokken.
- algemeenU kunt de artisjokken ?s ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Gemarineerde artisjokharten
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001623_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
225 kcal
5 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef. Ris van de tijm de blaadjes van de takjes en haal bij de peterselie de blaadjes van de steeltjes. Leg de kruiden in een schaal. Halveer de citroen en snijd 1 helft in plakjes. Pers de andere helft boven de kruiden uit. Roer de olie erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de artisjokharten, de knoflook en de plakjes citroen erdoor. Laat de artisjokken 1 uur afgedekt staan, schep af en toe om. Leg de artisjokken op een schaal. Schenk de marinade over de artisjokken.
algemeen:U kunt de artisjokken ?s ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 blikken artisjokharten
1 zakje tijm
½ bakje platte peterselie
1 citroen
150 ml olijfolie extra vierge
3 tenen knoflook