Meng de bouillon, rijstwijn, ketjap, knoflook en gember in een kommetje tot een dressing. Laat staan.
Snijd de onderste 2 cm van de bimi en kook de bimi in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en leg op een schaal. Verwijder de knoflook en gember uit de dressing en schenk de dressing over de groente. Bestrooi met de uitjes en serveer.
- combinatietipLekker met gestoomde zalmfilet en noedels.
- variatietipVervang de rijstwijn eens door droge sherry voor een enigszins nootachtig accent.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Bimi in ketjap met gebakken uitjes
bijgerecht
4 personen
90 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Meng de bouillon, rijstwijn, ketjap, knoflook en gember in een kommetje tot een dressing. Laat staan.
Snijd de onderste 2 cm van de bimi en kook de bimi in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en leg op een schaal. Verwijder de knoflook en gember uit de dressing en schenk de dressing over de groente. Bestrooi met de uitjes en serveer.
combinatietip:Lekker met gestoomde zalmfilet en noedels.
variatietip:Vervang de rijstwijn eens door droge sherry voor een enigszins nootachtig accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 ml rundvleesbouillon van tablet
2 el rijstwijn
1 el ketjap
1 teen knoflook
2 cm verse gember
400 g bimi
3 el gebakken uitjes