Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, mosterd, maggi en bieslook door het geprakte ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Simpele eiersalade
Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.
- serveertipLekker op geroosterd brood. Afhankelijk van het brood is het recept dan niet meer lactosevrij.
- variatietipOok lekker met 1 tl kerriepoeder erdoor. De maggi kan worden vervangen door aromat of worcestershiresauce.
- variatietipVervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Het recept is niet meer lactosevrij.
- variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl gerookte-paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
- variatietipVervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte-zalmblokjes toe. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Gerelateerde recepten
Simpele eiersalade
Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.

8 personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, mosterd, maggi en bieslook door het geprakte ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:Lekker op geroosterd brood. Afhankelijk van het brood is het recept dan niet meer lactosevrij.
variatietip:Ook lekker met 1 tl kerriepoeder erdoor. De maggi kan worden vervangen door aromat of worcestershiresauce.
variatietip:Vervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Het recept is niet meer lactosevrij.
variatietip:Voeg voor extra smaak 1 tl gerookte-paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
variatietip:Vervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte-zalmblokjes toe. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
8 middelgrote scharreleieren
25 g verse bieslook
1 sjalot
6 el mayonaise
1½ tl Franse mosterd
½ tl maggi smaakverfijner