Kneed de marsepein tot het zacht en soepel is. Vorm 12 paddenstoelsteeltjes van 8 mm dik en van verschillende hoogten. Zet op elk steeltje een framboos.
Breek de wafels doormidden, zodat je er 4 hebt. Leg in de breedte op een snijplank.
Snijd 2 smalle en 1 brede trapgevel en 1 puntdak voor de voorkant en 4 puntdaken voor de achterkant. Teken met de stiften de contouren van ramen en deuren.
Verdeel de kokos over de bordjes of schaal. Leg op elk bordje 1 bolletje ijs en zet de koekgevel ertegenaan.
Zet er de marsepeinen kerstboompjes en paddenstoeltjes bij. Bestrooi met de poedersuiker.
Kerststadje in de sneeuw
Wedden dat je kinderen ‘oh’ en ‘ah’ roepen zodra je deze stad op tafel zet? De paddenstoeltjes van marsepein en framboos lijken nét echt.
- bereidingstipJe kunt het stadje natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Serveer de ‘straat’ op een ronde schaal of (extra bijzonder!) op een grote spiegel.
Kerststadje in de sneeuw
Instructievideo - 01:36 min.
Gerelateerde recepten
Kerststadje in de sneeuw
Wedden dat je kinderen ‘oh’ en ‘ah’ roepen zodra je deze stad op tafel zet? De paddenstoeltjes van marsepein en framboos lijken nét echt.

nagerecht
4 personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kneed de marsepein tot het zacht en soepel is. Vorm 12 paddenstoelsteeltjes van 8 mm dik en van verschillende hoogten. Zet op elk steeltje een framboos.
Breek de wafels doormidden, zodat je er 4 hebt. Leg in de breedte op een snijplank.
Snijd 2 smalle en 1 brede trapgevel en 1 puntdak voor de voorkant en 4 puntdaken voor de achterkant. Teken met de stiften de contouren van ramen en deuren.
Verdeel de kokos over de bordjes of schaal. Leg op elk bordje 1 bolletje ijs en zet de koekgevel ertegenaan.
Zet er de marsepeinen kerstboompjes en paddenstoeltjes bij. Bestrooi met de poedersuiker.
bereidingstip:Je kunt het stadje natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Serveer de ‘straat’ op een ronde schaal of (extra bijzonder!) op een grote spiegel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
75 g blanke marsepein
12 verse frambozen
2 suikerflashwafels
1 doosje schrijfstiften
55 g geraspte kokos
4 bolletjes vanille-ijs
4 marsepeinen kerstboompjes
1 el poedersuiker