Ontdooi eventueel eerst de slagroom soesjes. Stapel er dan steeds 2 op elkaar en prik vast met een cocktailprikker. Leg op een bordje. Prik steeds 1 marshmallow aan een cocktailprikker, zorg dat de prikker er aan beide kanten uitkomt.
Prik met de extra cocktailprikker in alle marshmallows een gaatje op de plaats waar de ogen en neus moeten komen en steek hier de chocoladehagelslag in. Maak een mond met de decoratiestift. Prik de marshmallows met het gezichtje naar voren op de soesjes. Verdeel de takjes rozemarijn elk in 4 stukjes. Steek steeds 2 kleine takjes rozemarijn als armen in het bovenste soesje.
Halveer de aardbeien in de breedte en prik de onderkanten als muts op de marshmallows. Bestrooi met een beetje poedersuiker.
Sneeuwpop-soesjes
Ook zónder witte kerst kun je sneeuwpoppen maken, kijk maar! Deze sneeuwpop-soesjes van marshmallow en een hoedje van aardbei stelen de show, zowel aan de kinderkersttafel als in de klas.
- bewaartipJe kunt deze sneeuwpoppetjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- algemeenNeem de sneeuwpoppetjes mee naar school. Maak ze op de schaal waarop je ze wilt meenemen, dek goed af met vershoudfolie en bestrooi pas in de klas met de poedersuiker.
Gerelateerde recepten
Sneeuwpop-soesjes
Ook zónder witte kerst kun je sneeuwpoppen maken, kijk maar! Deze sneeuwpop-soesjes van marshmallow en een hoedje van aardbei stelen de show, zowel aan de kinderkersttafel als in de klas.

nagerecht
8 porties
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi eventueel eerst de slagroom soesjes. Stapel er dan steeds 2 op elkaar en prik vast met een cocktailprikker. Leg op een bordje. Prik steeds 1 marshmallow aan een cocktailprikker, zorg dat de prikker er aan beide kanten uitkomt.
Prik met de extra cocktailprikker in alle marshmallows een gaatje op de plaats waar de ogen en neus moeten komen en steek hier de chocoladehagelslag in. Maak een mond met de decoratiestift. Prik de marshmallows met het gezichtje naar voren op de soesjes. Verdeel de takjes rozemarijn elk in 4 stukjes. Steek steeds 2 kleine takjes rozemarijn als armen in het bovenste soesje.
Halveer de aardbeien in de breedte en prik de onderkanten als muts op de marshmallows. Bestrooi met een beetje poedersuiker.
bewaartip:Je kunt deze sneeuwpoppetjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
algemeen:Neem de sneeuwpoppetjes mee naar school. Maak ze op de schaal waarop je ze wilt meenemen, dek goed af met vershoudfolie en bestrooi pas in de klas met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
16 diepvries slagroomsoesjes
8 marshmallows
1 el Xtra grote hagel melk
1 rode decoratiestift
4 takjes rozemarijn
8 verse aardbeien
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
cocktailprikkers