Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd met de bospeen in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de pastinaak, bospeen, knoflook en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water en de halve bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes en voeg de laatste 10 min. toe aan de soep.
Pers ondertussen de citroen uit. Laat de bonen uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de soep.
Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie en 1 el citroensap erdoor (per 4 personen). Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip
Deze herfstsoep is door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif maar aan!
- dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
- algemeenDit is een Allerhande Box recept.
Gerelateerde recepten
Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip
Deze herfstsoep is door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif maar aan!

hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd met de bospeen in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de pastinaak, bospeen, knoflook en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water en de halve bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes en voeg de laatste 10 min. toe aan de soep.
Pers ondertussen de citroen uit. Laat de bonen uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de soep.
Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie en 1 el citroensap erdoor (per 4 personen). Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
dieettip:Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
400 g pastinaken
600 g geschilde bospeen
2 el milde olijfolie
1 g gedroogde tijm
1 l kokend water
½ kippenbouillontablet
345 g biologische kipdijfilet
1 biologische citroen
400 g cannellinibonen in blik
200 g verse spinazie
40 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano