Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip

Deze herfstsoep is door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif maar aan!

400 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd met de bospeen in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de pastinaak, bospeen, knoflook en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg het water en de halve bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken

  3. Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes en voeg de laatste 10 min. toe aan de soep.

  4. Pers ondertussen de citroen uit. Laat de bonen uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de soep.

  5. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie en 1 el citroensap erdoor (per 4 personen). Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  • dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip

Deze herfstsoep is door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif maar aan!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig