Breng een pan met de bouillon (zonder water) aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2-3 cm en voeg toe aan de bouillon.
Verwijder de harde onderkant en de buitenste blaadjes van de stengels citroengras en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de sjalotten in dunne parten. Voeg de laos, het citroengras en de sjalot toe aan de kippensoep en laat alles met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken. Schep af en toe het schuim eraf.
Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en suiker toe aan de soep. Maak de peper schoon en snijd in schuine dunne ringen. Scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd ondertussen de steeltjes van de koriander grof, maar zorg dat de blaadjes heel blijven.
Pers 1 limoen uit en breng de soep op smaak met 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel extra vissaus. Verdeel over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer de rest van de limoen in parten ernaast.
Tom kha kai
Tom kha kai (of tom kha gai) betekent letterlijk 'kip-laos-soep'. Laos is dus een onmisbaar ingrediënt!
- combinatietipVoeg voor extra groenten 2 in parten gesneden trostomaten toe tegelijk met de oesterzwammen.
- achtergrondinfoVoor het authentieke recept trek je ook limoenblaadjes mee. Deze en het citroengras eet je niet op, maar laat je volgens traditie in de soep zitten. Vertel het de eters of haal het vlak voor het serveren uit de soep.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tom kha kai
Tom kha kai (of tom kha gai) betekent letterlijk 'kip-laos-soep'. Laos is dus een onmisbaar ingrediënt!

hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met de bouillon (zonder water) aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2-3 cm en voeg toe aan de bouillon.
Verwijder de harde onderkant en de buitenste blaadjes van de stengels citroengras en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de sjalotten in dunne parten. Voeg de laos, het citroengras en de sjalot toe aan de kippensoep en laat alles met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken. Schep af en toe het schuim eraf.
Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en suiker toe aan de soep. Maak de peper schoon en snijd in schuine dunne ringen. Scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd ondertussen de steeltjes van de koriander grof, maar zorg dat de blaadjes heel blijven.
Pers 1 limoen uit en breng de soep op smaak met 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel extra vissaus. Verdeel over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer de rest van de limoen in parten ernaast.
combinatietip:Voeg voor extra groenten 2 in parten gesneden trostomaten toe tegelijk met de oesterzwammen.
achtergrondinfo:Voor het authentieke recept trek je ook limoenblaadjes mee. Deze en het citroengras eet je niet op, maar laat je volgens traditie in de soep zitten. Vertel het de eters of haal het vlak voor het serveren uit de soep.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 ml kippenfond in pot
250 g scharrelkipfilets
3 stengels vers citroengras
2 sjalotten
1½ tl gemalen laos
400 ml kokosmelk
1½ el vissaus
2 tl kokosbloesemsuiker
1 verse rode peper
150 g oesterzwammen
7½ g verse koriander
2 limoenen