Kormabowl met rodekoolpickle en spinazie

Deze kormabowl krijgt een smaakvol extraatje door de rodekoolpickle. En het gerecht is nog budgetproof ook. Ko(r)m(a) maar door!

480 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rodekool in de breedte in flinterdunne reepjes, schil de winterpeen en rasp met een grove rasp. Doe met de azijn en suiker in een grote mengkom. ‘Masseer’ de kool en peen 3 min. met je handen, zodat het wat zachter wordt. Bewaar de ‘pickle’ afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan. Schep voor het serveren even om.

  3. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en laat de spinazie in delen slinken, laat uitlekken in een vergiet.

  4. Verwarm de curry korma volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen.

  5. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de korma, rodekool en spinazie erover en bestrooi met de bosui.

  • variatietipOok lekker met kipdijfiletreepjes. Verhit een hapjespan met 2 el zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de kip in ca. 7 min. gaar. Voeg de curry korma toe en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kormabowl met rodekoolpickle en spinazie

Deze kormabowl krijgt een smaakvol extraatje door de rodekoolpickle. En het gerecht is nog budgetproof ook. Ko(r)m(a) maar door!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig