Snijd de rodekool in de breedte in flinterdunne reepjes, schil de winterpeen en rasp met een grove rasp. Doe met de azijn en suiker in een grote mengkom. ‘Masseer’ de kool en peen 3 min. met je handen, zodat het wat zachter wordt. Bewaar de ‘pickle’ afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan. Schep voor het serveren even om.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en laat de spinazie in delen slinken, laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de curry korma volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen.
Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de korma, rodekool en spinazie erover en bestrooi met de bosui.
Kormabowl met rodekoolpickle en spinazie
Deze kormabowl krijgt een smaakvol extraatje door de rodekoolpickle. En het gerecht is nog budgetproof ook. Ko(r)m(a) maar door!
- variatietipOok lekker met kipdijfiletreepjes. Verhit een hapjespan met 2 el zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de kip in ca. 7 min. gaar. Voeg de curry korma toe en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gerelateerde recepten
Kormabowl met rodekoolpickle en spinazie
Deze kormabowl krijgt een smaakvol extraatje door de rodekoolpickle. En het gerecht is nog budgetproof ook. Ko(r)m(a) maar door!

hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rodekool in de breedte in flinterdunne reepjes, schil de winterpeen en rasp met een grove rasp. Doe met de azijn en suiker in een grote mengkom. ‘Masseer’ de kool en peen 3 min. met je handen, zodat het wat zachter wordt. Bewaar de ‘pickle’ afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan. Schep voor het serveren even om.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en laat de spinazie in delen slinken, laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de curry korma volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen.
Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de korma, rodekool en spinazie erover en bestrooi met de bosui.
variatietip:Ook lekker met kipdijfiletreepjes. Verhit een hapjespan met 2 el zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de kip in ca. 7 min. gaar. Voeg de curry korma toe en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g rode kool
100 g winterpenen
5 el witte natuurazijn
1 el kristalsuiker
300 g zilvervliesrijst
2 el zonnebloemolie
200 g verse spinazie
550 g curry korma in zak
2 bosuitjes