Briochetoast met geitenkaasspread en linzen
Een toastje wordt extra lekker met zelfgemaakte geitenkaasspread en linzen. Daar blijf je van uitdelen.
Aan de slag
Snijd 6 sneetjes (per 6 personen) van 1 cm dik uit de brioche. Steek met een uitsteekvorm of een glas 6 cirkels van ongeveer 8 cm uit de sneetjes brood. Besmeer beide kanten met de boter. Bak de sneetjes in een grote koekenpan zonder olie of boter in 2 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Keer halverwege.
Doe de geitenkaas samen met de yoghurt in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale, luchtige spread.
Snipper de sjalot en snijd de dille fijn (houd wat over ter garnering). Spoel de linzen af, laat goed uitlekken in een zeef en meng met de sjalot, kappertjes, fijngesneden dille en za’atar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg de briochetoast met de geitenkaasspread en verdeel de linzen erover. Garneer met wat achtergehouden dille.
Briochetoast met geitenkaasspread en linzen
Een toastje wordt extra lekker met zelfgemaakte geitenkaasspread en linzen. Daar blijf je van uitdelen.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171666_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 6 sneetjes (per 6 personen) van 1 cm dik uit de brioche. Steek met een uitsteekvorm of een glas 6 cirkels van ongeveer 8 cm uit de sneetjes brood. Besmeer beide kanten met de boter. Bak de sneetjes in een grote koekenpan zonder olie of boter in 2 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Keer halverwege.
Doe de geitenkaas samen met de yoghurt in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale, luchtige spread.
Snipper de sjalot en snijd de dille fijn (houd wat over ter garnering). Spoel de linzen af, laat goed uitlekken in een zeef en meng met de sjalot, kappertjes, fijngesneden dille en za’atar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg de briochetoast met de geitenkaasspread en verdeel de linzen erover. Garneer met wat achtergehouden dille.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)150 g chinois brioche broden
20 g ongezouten roomboter
150 g verse geitenkaas naturel 45+
70 g Griekse yoghurt 10%
1 sjalot
5 g verse dille
160 g linzen in blik
½ el kappertjes
1 el za'atar
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker