Kleurig gevulde eieren
Gevulde eieren maken? Of je nou voor roze, geel of groen gaat: met deze kleurig gevulde eitjes maak je iedereen blij.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de zoete-aardappelblokjes in 7 min. gaar. Schep met een schuimspaan op een bord bekleed met keukenpapier en laat staan tot gebruik.
Breng het water weer aan de kook en kook de tuinerwten 2 min. Schep met een schuimspaan op een bord bekleed met keukenpapier en laat staan tot gebruik.
Breng het water weer aan de kook en kook de eieren hard. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn. Halveer de eieren in de lengte. Schep het eigeel er voorzichtig met een theelepel uit en doe in een mengkom. Bewaar de eiwitten afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Maal ⅓ van de witte kaas, ⅓ van het eigeel, ⅓ van de mayonaise, de gemalen komijn, peper, eventueel zout en de zoete-aardappelblokjes in een hakmolen met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Maal in de schone hakmolen ⅓ van de witte kaas, ⅓ van het eigeel, ⅓ van de mayonaise, de tuinerwten, fijngesneden muntblaadjes, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een tweede spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Maal in de schone hakmolen de rest van de witte kaas, het eigeel, de mayonaise, bietenblokjes, dille, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een derde spuitzak.
Vul de halve gekookte eiwitten met de verschillende mengsels en leg op een serveerschaal. Garneer elk ei met peterselieblaadjes.
Kleurig gevulde eieren
Gevulde eieren maken? Of je nou voor roze, geel of groen gaat: met deze kleurig gevulde eitjes maak je iedereen blij.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD175074_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
195 kcal
75 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de zoete-aardappelblokjes in 7 min. gaar. Schep met een schuimspaan op een bord bekleed met keukenpapier en laat staan tot gebruik.
Breng het water weer aan de kook en kook de tuinerwten 2 min. Schep met een schuimspaan op een bord bekleed met keukenpapier en laat staan tot gebruik.
Breng het water weer aan de kook en kook de eieren hard. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn. Halveer de eieren in de lengte. Schep het eigeel er voorzichtig met een theelepel uit en doe in een mengkom. Bewaar de eiwitten afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Maal ⅓ van de witte kaas, ⅓ van het eigeel, ⅓ van de mayonaise, de gemalen komijn, peper, eventueel zout en de zoete-aardappelblokjes in een hakmolen met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Maal in de schone hakmolen ⅓ van de witte kaas, ⅓ van het eigeel, ⅓ van de mayonaise, de tuinerwten, fijngesneden muntblaadjes, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een tweede spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Maal in de schone hakmolen de rest van de witte kaas, het eigeel, de mayonaise, bietenblokjes, dille, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een derde spuitzak.
Vul de halve gekookte eiwitten met de verschillende mengsels en leg op een serveerschaal. Garneer elk ei met peterselieblaadjes.
bewaartip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g zoete aardappelblokjes
200 g diepvries fijne tuinerwten
8 scharreleieren
7 g verse munt
100 g witte kaas
3 el mayonaise
2 tl gemalen komijn
100 g gekookte rode bietenblokjes
1 tl gedroogde dille
5 g verse peterselie
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer met hakmolen
spuitzakken