Pompoen-tomatensoep met gouden kerstboomcroutons

Zo’n fluweelzachte soep van geroosterde groenten gaat er wel in. Zeker met die prachtige gouden kerstboomcroutons.

125 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui en tomaten in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

  2. Verdeel de ui, tomaat en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie. Rooster ca. 30 min. in de oven.

  3. Snijd ondertussen de kerstboompjes uit de sneetjes brood en rooster ze in de broodrooster tot croutons. Spuit de croutons rondom goud met de goudspray.

  4. Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Voeg het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Pureer alles glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • bewaartipJe kunt de soep tot 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. De soep kan ook tot 1 maand ingevroren worden.
  • kookstaptipJe kunt ook een kerstboom-uitsteekvorm gebruiken om croutons mee te maken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pompoen-tomatensoep met gouden kerstboomcroutons

Zo’n fluweelzachte soep van geroosterde groenten gaat er wel in. Zeker met die prachtige gouden kerstboomcroutons.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig