Schil de pastinaak, aardappel en de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de pastinaak, aardappel en knolselderij toe en roer door. Schenk er het water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook 20 min. met de deksel op de pan.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de slagroom toe. Laat nog 2 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng de kaaspoeder door de soep.
Verdeel de soep over de glaasjes. Schep in elk glaasje een lepeltje truffel-tapenade en roer door. Bestrooi met de bieslook.
Pastinaak-knolselderijsoep met truffel in een glaasje
Houd je van aardse smaken? Dan zit je met dit soepje helemaal goed. Deze pastinaak-knolselderijsoep met truffel serveer je in een glaasje. Zo maak je het nog net wat feestelijker!
- bereidingstipTot en met stap 2 kun je de soep 2 dagen van tevoren klaarmaken. Of langer van tevoren en dan invriezen.
- serveertipDe soep kun je voor 4 personen als volledig voorgerecht serveren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pastinaak-knolselderijsoep met truffel in een glaasje
Houd je van aardse smaken? Dan zit je met dit soepje helemaal goed. Deze pastinaak-knolselderijsoep met truffel serveer je in een glaasje. Zo maak je het nog net wat feestelijker!

voorgerecht
8 personen
130 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de pastinaak, aardappel en de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de pastinaak, aardappel en knolselderij toe en roer door. Schenk er het water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook 20 min. met de deksel op de pan.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de slagroom toe. Laat nog 2 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng de kaaspoeder door de soep.
Verdeel de soep over de glaasjes. Schep in elk glaasje een lepeltje truffel-tapenade en roer door. Bestrooi met de bieslook.
bereidingstip:Tot en met stap 2 kun je de soep 2 dagen van tevoren klaarmaken. Of langer van tevoren en dan invriezen.
serveertip:De soep kun je voor 4 personen als volledig voorgerecht serveren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
200 g pastinaken
1 kruimige aardappel
200 g knolselderij
1 kleine ui
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
500 ml water
½ bospaddenstoelenbouillontablet
150 ml verse slagroom
5 g verse bieslook
2 el Parmigiano Reggiano-poeder
4 tl paddenstoelen-truffeltapenade
Dit heb je nodig
staafmixer
amuseglaasjes