Pompoensoep met linzen & chorizo
De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit.
Aan de slag
Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Hak de italiaanse kruiden en de knoflook fijn.
Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui glazig. Schep de pompoen met paprikapoeder door de ui en bak 5 min. zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 min. gaar.
Bak in een droge koekenpan op laag vuur de chorizo uit, neem uit de pan en laat de chorizo op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een koekenpan de olie en fruit de knoflook. Schep de linzen met de italiaanse kruiden erdoor en verwarm zachtjes. Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en eventueel wat zout.
Schep de pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden. Leg de linzen in het midden schep een flinke lepel yoghurt erop. Garneer de soep met de plakjes chorizo.
Pompoensoep met linzen & chorizo
De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003907_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
325 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Hak de italiaanse kruiden en de knoflook fijn.
Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui glazig. Schep de pompoen met paprikapoeder door de ui en bak 5 min. zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 min. gaar.
Bak in een droge koekenpan op laag vuur de chorizo uit, neem uit de pan en laat de chorizo op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een koekenpan de olie en fruit de knoflook. Schep de linzen met de italiaanse kruiden erdoor en verwarm zachtjes. Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en eventueel wat zout.
Schep de pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden. Leg de linzen in het midden schep een flinke lepel yoghurt erop. Garneer de soep met de plakjes chorizo.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)600 g verse pompoen
1 ui
100 g chorizoworsten aan een stuk
1 el verse Italiaanse kruiden
1 teen knoflook
3 el traditionele olijfolie
1 l kippenbouillon in pot
400 g linzen in blik
2 el citroensap
Dit heb je nodig
staafmixer