Pompoensoep met linzen & chorizo
bewaar
bewaar

Pompoensoep met linzen & chorizo

De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit.

45 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Hak de italiaanse kruiden en de knoflook fijn.

Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui glazig. Schep de pompoen met paprikapoeder door de ui en bak 5 min. zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 min. gaar.

Bak in een droge koekenpan op laag vuur de chorizo uit, neem uit de pan en laat de chorizo op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een koekenpan de olie en fruit de knoflook. Schep de linzen met de italiaanse kruiden erdoor en verwarm zachtjes. Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep.

Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en eventueel wat zout.

Schep de pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden. Leg de linzen in het midden schep een flinke lepel yoghurt erop. Garneer de soep met de plakjes chorizo.

combinatietipLekker met Boulognestokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met linzen & chorizo

De chorizo in deze pompoensoep geeft 'm net dat beetje extra pit.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig