Meng het kruidnagelpoeder door de confituur en smeer de plakjes eendenborst er dun mee in. Rol de plakjes eendenborst op en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Marineer de ui minstens 20 minuten in een schaaltje met de balsamicoazijn. Meng de rucola met de peterselie. Leg op 8 borden de eendenborstrolletjes naast elkaar op een pluk kruidensalade. Neem de ui uit de marinade en laat goed uitlekken. Leg op de eendenborstrolletjes een bergje gemarineerde ui. Druppel er olijfolie over en serveer direct, zodat de salade knapperig blijft. Lekker met stukken ovenwarm boulognebrood.
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
- algemeenVoor 16 personen verdubbelt u alle hoeveelheden. Maak bij behalve eendenborstrolletjes met cassisconfituur, ook wat rolletjes met frambozen- of vijgenconfituur. Dan kan iedereen kiezen wat hij lekker vindt.
- algemeenIn plaats van plakjes gerookte eendenborst te gebruiken, kunt u ook een hele eendenborst braden, laten afkoelen en daarna in plakjes snijden. Ook kunt u de rolletjes maken van plakjes rosbief.
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur

voorgerecht
8 personen
80 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Meng het kruidnagelpoeder door de confituur en smeer de plakjes eendenborst er dun mee in. Rol de plakjes eendenborst op en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Marineer de ui minstens 20 minuten in een schaaltje met de balsamicoazijn. Meng de rucola met de peterselie. Leg op 8 borden de eendenborstrolletjes naast elkaar op een pluk kruidensalade. Neem de ui uit de marinade en laat goed uitlekken. Leg op de eendenborstrolletjes een bergje gemarineerde ui. Druppel er olijfolie over en serveer direct, zodat de salade knapperig blijft. Lekker met stukken ovenwarm boulognebrood.
algemeen:Voor 16 personen verdubbelt u alle hoeveelheden. Maak bij behalve eendenborstrolletjes met cassisconfituur, ook wat rolletjes met frambozen- of vijgenconfituur. Dan kan iedereen kiezen wat hij lekker vindt.
algemeen:In plaats van plakjes gerookte eendenborst te gebruiken, kunt u ook een hele eendenborst braden, laten afkoelen en daarna in plakjes snijden. Ook kunt u de rolletjes maken van plakjes rosbief.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
½ theelepel gemalen kruidnagel
4 eetlepels cassisconfituur
2 pakjes gerookte eendenborstfilet
1 rode ui
4 eetlepels balsamicoazijn
50 g rucola
1 zakje verse peterselie
0 olijfolie extra vierge