Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min. Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.
Snijd de rookworst in plakken. Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.
Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.
Hollandse nasi
Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.
- bereidingstipDe nasi kan 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur ca. 5 min., eventueel met wat olie.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Gerelateerde recepten
Hollandse nasi
Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.

hoofdgerecht
4 personen
805 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min. Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.
Snijd de rookworst in plakken. Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.
Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.
bereidingstip:De nasi kan 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur ca. 5 min., eventueel met wat olie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 prei
2 uien
500 g winterpeen
4 el zonnebloemolie
100 g boemboe nasi goreng
150 ml kraanwater
350 g Gelderse rookworsten
4 middelgrote scharreleieren