Hollandse nasi

Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.

805 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  2. Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min. Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.

  3. Snijd de rookworst in plakken. Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.

  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.

  • bereidingstipDe nasi kan 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur ca. 5 min., eventueel met wat olie.
  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Hollandse nasi

Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig