Oosterse nasi met uitjes
bewaar
bewaar

Oosterse nasi met uitjes

Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt!

25 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen. Snijd steeltje van de rode peper. Halveer peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Verhit de olie in een wok en fruit peper 1 min. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. bruin en gaar. Voeg de wokgroente en de prei toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de boemboe en het water toe en bak nog 1 min.

Voeg de rijst toe aan de groenten en bak 1 min. mee. Schep de nasi in kommen en bestrooi met de uitjes.

bereidingstipJe kunt de rijst maximaal 1 dag van tevoren koken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak vlak voor serveren mee met het vlees en de groenten. Zo krijg je mooie, droge rijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse nasi met uitjes

Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig