Oosterse nasi met uitjes

Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt!

630 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen. Snijd steeltje van de rode peper. Halveer peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

  2. Verhit de olie in een wok en fruit peper 1 min. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. bruin en gaar. Voeg de wokgroente en de prei toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de boemboe en het water toe en bak nog 1 min.

  3. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak 1 min. mee. Schep de nasi in kommen en bestrooi met de uitjes.

  • bereidingstipJe kunt de rijst maximaal 1 dag van tevoren koken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak vlak voor serveren mee met het vlees en de groenten. Zo krijg je mooie, droge rijst.

Oosterse nasi met uitjes

Rode peper, prei en boemboe... Logisch dat dit gerecht zo heerlijk smaakt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig