Heldere champignonsoep

Een simpel soepje is altijd een goed idee voor het kerstdiner. En dit jaar maak je 'm extra goedkoop, maar vooral: extra lekker.

105 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de boter in een soeppan. Bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, champignons en het takje tijm toe en bak 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de bouillonblokjes en het water toe.

  3. Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken zonder deksel. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipRoer voor een romig effect 100 ml slagroom door de soep.
  • bewaartipJe kan de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm op de dag zelf op laag vuur. De soep is in de vriezer tot 1 maand houdbaar.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Heldere champignonsoep

Een simpel soepje is altijd een goed idee voor het kerstdiner. En dit jaar maak je 'm extra goedkoop, maar vooral: extra lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig