Courgettes en aubergines wassen, in breedte halveren en in repen snijden. Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Knof-look pellen en fijnhakken. Tomaatjes wassen. In roerbakpan olie verhitten en courgettes, aubergines, sjalot en knoflook ca. 6 minuten bakken. Tomaatjes erdoor mengen en kort meebakken. Groenten afblussen met azijn. Munt erboven fijnkippen. Serveren met bijvoorbeeld lamsvlees.
Gerelateerde recepten
Ratatouille met munt

bijgerecht
4 personen
110 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Courgettes en aubergines wassen, in breedte halveren en in repen snijden. Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Knof-look pellen en fijnhakken. Tomaatjes wassen. In roerbakpan olie verhitten en courgettes, aubergines, sjalot en knoflook ca. 6 minuten bakken. Tomaatjes erdoor mengen en kort meebakken. Groenten afblussen met azijn. Munt erboven fijnkippen. Serveren met bijvoorbeeld lamsvlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgettes
2 aubergines
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
12 cherrytomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 zakje verse munt