Ui pellen en grof hakken. In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken), afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden. Basilicum grof hakken. Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen. Serveren met stokbrood.
- algemeenDeze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven.
Grove tapenade van zongedroogde tomaten

voorgerecht
4 personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en grof hakken. In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken), afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden. Basilicum grof hakken. Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen. Serveren met stokbrood.
algemeen:Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
250 g halfgedroogde tomaatjes
1 zakje verse basilicum
4 gegrilde paprika's
1 eetlepel balsamicoazijn
0 zout en peper