Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de chilibonen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de chili met de deksel op de pan 10 min. Meng de peterselie door de zure room. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verdeel de rijst en chili over 4 borden. Serveer met een lepel peterselieroom.
- algemeenBereid de chili eens met 1 schaal vegetarische spekreepjes en serveer er 4 hardgekookte eieren bij.
Gerelateerde recepten
Chili met vegaspekjes

hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de chilibonen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de chili met de deksel op de pan 10 min. Meng de peterselie door de zure room. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verdeel de rijst en chili over 4 borden. Serveer met een lepel peterselieroom.
algemeen:Bereid de chili eens met 1 schaal vegetarische spekreepjes en serveer er 4 hardgekookte eieren bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
2 schaaltjes vegetarische spekreepjes
1 zak paprikamix
2 blikken chilibonen
1 blik tomatenblokjes
1 bakje platte peterselie
1 bekertje zure room