- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Wat is entrecote?
Entrecote is een biefstuk met een randje vet uit de rug van het rund, of van het varken. Over het algemeen wordt met entrecote het vlees van een koe bedoeld. Het is een heel mals stuk vlees, omdat dit deel van het dier weinig beweging krijgt en er zich daardoor weinig taaie spiervezels ontwikkelen.

Entrecote bakken: op de bbq of uit de (grill)pan?
Entrecote kun je op verschillende manieren bakken. Laat het vlees altijd eerst op kamertemperatuur komen. Dep de entrecote droog met keukenpapier en bestrijk met een kwastje met olie of laat minimaal een halfuur rusten in een marinade. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur, of steek de barbecue aan. Bak of gril het vlees 2 minuten per kant (voeg in een koekenpan eventueel wat boter toe). Laat het vlees 10 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Bestrooi met peper en eventueel zout. Eventueel kun je het vlees in een voorverwarmde oven op 160 °C laten nagaren. Steek een kernthermometer in het vlees en stel in op 54 °C.

Wat is lekker bij entrecote?
Bij entrecote kun je aardappelen in alle soorten en maten serveren, bijvoorbeeld gepofte aardappelen of verwerkt tot friet of aardappelpuree. Daarnaast zijn ook brood, groente en salade er heerlijk bij. Met de saus kun je helemaal losgaan. Wat dacht je van bearnaisesaus, salie-sinaasappelboter of een salsa verde? Zo geef je entrecote telkens weer een andere twist!
Entrecote bakken
Entrecote bakken… Hoe doe je dat? Wanneer is de entrecote medium, rare of well done? Bak je 'm met of zonder boter? Moet je het vlees laten rusten? In deze handige video laten we je zien hoe je de perfecte entrecote bakt.
Ingredienten voor entrecote bakken:
ca. 300 g entrecote
25 g ongezouten roomboter
Vlees op kamertemperatuur
Haal de entreco...
00:33