- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Champignonsaus invriezen / bewaren / opwarmen
Je kunt champignonsaus 2 tot 3 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren. Opwarmen gaat het beste in een steelpannetje op laag vuur onder regelmatig roeren. Invriezen is iets lastiger. Omdat er room in zit, bestaat de kans dat de saus gaat schiften. Als er een bindmiddel zoals maizena in de saus zit, is de kans hierop iets kleiner. Is de saus na het invriezen inderdaad geschift? Roer er dan een paar eetlepels water doorheen om hem weer te binden tijdens het opwarmen. Laat de saus altijd eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem opbergt, of dat nou in de koelkast of de vriezer is. In de vriezer is de saus 2 maanden houdbaar.
Champignonroomsaus
Champignonsaus maken? Met deze video leer je de ‘code’ kraken! Eerst maak je de fond, de basis voor de champignonsaus, daarna komen de champignons en de room erbij. Om het extra feestelijk te maken, gaat er een scheutje sherry door de champignonsaus. De saus is lekker bij vele soorten vlees en maakt kortom elk diner af. Zeker het kerstdiner. Dus bekijk snel deze how to en het feest kan beginnen!
INGREDIË...
00:50