Garnalen bakken
![Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade](https://static.ah.nl/static/recepten/img_125702_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125702_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125702_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125702_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125702_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125702_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade
- Klop de eieren los met de chilisaus, peper en eventueel zout. Verhit een vijfde van de sesamolie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur 5 min. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit eenzelfde hoeveelheid olie in dezelfde pan en bak van de rest van het eimengsel nog een omelet.
- Verhit ondertussen een vijfde van de olie in een wok en bak de roerbakmix 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de wok. Doe de garnalen in dezelfde wok en bak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de sojasaus met de rest van de olie tot een dressing. Meng de dressing met de peen julienne, het sesamzaad en twee derde van de bosui.
- Halveer de omeletten. Verdeel de roerbakmix en garnalen erover en garneer met de rest van de bosui. Serveer de wortelsalade erbij. Lekker met extra chilisaus, limoensap en 1-minuut basmatirijst.