Verwarm de oven voor op 100 °C.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.
Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
Basisrecept vegan meringue
Ingrediënten
Aantal porties
1 citroen | |
350 gram AH Biologisch kikkererwten in pot | |
150 gram fijne kristalsuiker |
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
bakpapier