Pepersaus
Zelf pepersaus maken is ontzettend lekker en super easy. Binnen 20 minuten staat hij al op tafel. Lekker met kip, varkenshaas of een biefstukje.
![Pepersaus maken Pepersaus maken](https://static.ah.nl/static/recepten/img_059834_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_059834_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_059834_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_059834_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_059834_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_059834_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Pepersaus maken
- Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom toe en serveer direct.
Direct aan de slag
Bijpassende momenten