- 1
- 2
- 3
Paasrecepten 2025
Wat eten we met Pasen? Het paasontbijt, de paasbrunch of een paasdiner is bij uitstek een moment om helemaal los te gaan in de keuken. Van eiergerechten tot paasbrood: zet de hele tafel vol met een paar van deze paasrecepten en lekkers uit de AH Paasgids en geniet met volle teugen. Fan van zoetigheden? Ook voor de lekkerste paasdesserts ben je bij Allerhande aan het juiste adres! Eet smakelijk!
Ingrediënten

Pasen: wat is de betekenis?
Pasen is een christelijk feest waarbij wordt gevierd dat Jezus uit de dood is opgestaan, de derde dag nadat hij werd gekruisigd. De precieze datum van Pasen verschilt, maar ligt tussen 22 maart en 25 april en is altijd op zondag en maandag. Of je nu christelijk bent of niet, Pasen is tegenwoordig voor velen een nationale feestdag.

Paasbrunch: welke recepten maak je?
Tijdens de paasbrunch vul je de tafel met zoet en hartig. Zo staat natuurlijk altijd een paasbrood op tafel. Dat kun je uiteraard kant-en-klaar kopen, maar is ook heel leuk om een keer zelf te maken. Daarnaast mogen eieren niet ontbreken, maak bijvoorbeeld een van deze recepten met ei. Liever een soep? Deze preisoep met gerookte zalm is een gegarandeerde hit. Of ga samen met de kinderen de keuken in en bak vrolijke kaneelhaasjes van bladerdeeg.

Paasei: versieren, verstoppen of vullen
Je eigen paaseieren versieren? Gebruik bijvoorbeeld waterverf en een klein kwastje of stiften. Er bestaan speciale apparaatjes om het ei vast te houden en rond te draaien, maar met een simpele eierdop kom je ook een heel eind. Tip voor tijdens het verstoppen: schrijf op waar je alle eieren verstopt. Zo kun je ze allemaal makkelijk terugvinden. Gevulde eieren passen trouwens ook goed bij Pasen. Eieren vullen kan op ontelbaar verschillende manieren, van de klassieke variant tot gevulde eieren met truffel.