Paaslunch

Het is weer tijd voor Pasen! Maak van de paaslunch een bijzonder moment. Nu alleen nog de inspiratie vinden voor sprankelende gerechten. De lekkerste paaslunch ideeën en recepten voor thuis vind je hier bij Allerhande!

Smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart)

Ingrediënten

Aantal personen

3 middelgrote eieren

25 gram verse bieslook

1 citroen

0.5 komkommer

6 eetlepel mayonaise

400 gram zuivelspread naturel

2 eetlepel mierikswortel

12 sneetjes wit casinobrood

200 gram gravad lachs

40 gram rucola

25 gram wilde-zalmeitjes

  1. Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Giet af, laat schrikken en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de halve komkommer in de lengte met een dunschiller in dunne plakken.

  2. Prak de eieren met een vork in stukjes. Meng met ⅓ van de mayonaise en 1 el bieslook en zet apart. Meng de zuivelspread met de rest van de mayonaise, 2 el citroensap, 2 tl -rasp, de mierikswortel en 5 el bieslook. Breng op smaak met zout en royaal peper.

  3. Snijd de korstjes van het brood. Leg 3 sneetjes brood naast elkaar op een schaal en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de plakjes zalm erover. Leg 3 sneetjes brood daarop. Besmeer deze met 75 g van het zuivel-spreadmengsel en verdeel de komkommer erover, maar houd 5 plakjes komkommer apart. Bestrooi met peper. Leg 3 sneetjes brood op de komkommer en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de eiersalade erover.

  4. Dek af met de rest van het brood en druk het geheel iets aan. Besmeer de buitenkant van de taart met de rest van het zuivel-spreadmengsel. Zet 1 uur in de koelkast.

  5. Decoreer de bovenkant van de taart met de rucola, wilde-zalmeitjes, de rest van de bieslook en de rest van het citroenrasp. Maak roosjes van de komkommer en verdeel over de smörgåstårta.

Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden

Haal de lente in huis met deze kleurrijke quiche van puntpaprika, salami en kruiden. Voor deze hartige taart hoef je geen keukenprins(es) te zijn: de oven doet het werk.

Springvormen bekleden met deeg
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg 5 deegplakjes voor hartige taart op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg.

Groenten, kruiden en salami snij...

00:36

Direct aan de slag

Meer groente