- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Wat zet je op de tafel tijdens het paasontbijt?
Pasen voor de deur? Er zijn genoeg recepten om de perfecte paastafel mee samen te stellen. Voor het paasontbijt zet je lekkere broodjes, croissantjes en een paasstol op tafel. Natuurlijk hoort een ei er ook bij! Naast een gekookt eitje kan je ook eens experimenteren met andere eirecepten. Erg lekker: eggs benedict, eiersalade en een gepocheerd eitje. Het paasontbijt pas echt compleet maken doe je met kaneelbroodjes, babka, mini-quiches en een lekker drankje zoals mimosa of een vers sapje. Zoals je ziet: genoeg ideeën voor het paasontbijt!

Wat zijn lekkere paasontbijtrecepten voor kinderen?
Kleine eters bij het paasontbijt of de paasbrunch? Maak dan verschillende kidsproof paasrecepten. Chocolade- en rozijnenbroodjes zijn altijd een succes bij de kids. Echt uitpakken? Duik samen de keuken in en maak paashaasjes van spek en ei, een felgekleurde smoothie of gevulde eieren in de vorm van paaskuikens. Lekker om te eten en nog leuker om samen te maken!
Scones
Wil je scones maken? Bekijk deze receptvideo en zie hoe je scones maakt.
Scones maken:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel, tweeënhalve theelepel bakpoeder en een halve theelepel zout boven een beslagkom. Doe 2 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker bij het meelmengsel. Snijd met behulp van 2 messen 50 gram boter erdoor.
Bakken 02:30
Paasbrood (paasstol)
Ingrediënten
Aantal porties
100 gram ongezouten roomboter | |
100 ml volle melk | |
100 ml water | |
3 eetlepel witte basterdsuiker | |
7 gram gedroogde gist | |
100 gram rozijnen | |
100 gram gewelde abrikozen zonder pit | |
95 gram ongebrande hazelnoten | |
350 gram tarwebloem | |
1 theelepel zout | |
80 gram pijnboompitten | |
300 gram amandelspijs | |
3 eetlepel amandelschaafsel | |
10 gram poedersuiker |
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
schone theedoek
bakpapier
Verwarm ¾ van de boter, de melk en het water in een steelpan op laag vuur, kook het niet. Zet het vuur uit en wacht tot de boter gesmolten is. Voeg als de boter gesmolten en het mengsel handwarm is de suiker en gist toe en laat 15 min. staan. De gist wordt nu geactiveerd en gaat schuimen.
Doe ondertussen de rozijnen in een kom en schenk er zo veel kokend water over, dat ze onderstaan. Laat ze 15 min. wellen. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd ondertussen de abrikozen in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof.
Meng de bloem en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk het boter-melkmengsel erin. Mix met een mixer met deeghaken tot een zacht deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed met de hand op een met bloem bestoven werkblad in 6 min. soepel.
Duw het deeg uit tot een grote lap en bestrooi met de rozijnen, abrikozen, hazelnoten en pijnboompitten. Rol het deeg op en kneed alle ingrediënten erdoor. Maak een bol van het deeg en laat afgedekt met een schone theedoek 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Kneed ondertussen de amandelspijs soepel en vorm tot een rol van 25 cm bij 4 cm. Duw het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnee. Leg de rol amandelspijs op ⅓ van de ronde lap. Vouw het deeg over de spijs heen, zodat de spijs helemaal bedekt is. Vouw de open uiteinden dicht. Leg het pakket op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif met wat bloem, dek losjes af met een schone theedoek en laat weer 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de stol ca. 10 min. in de oven. Smelt ondertussen de rest van de boter. Neem de stol uit de oven en zet de oventemperatuur op 180 °C. Bestrijk de stol met de gesmolten boter, bestrooi met het amandelschaafsel en bak nog ca. 25-30 min. op 180 °C. Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop tikt. Laat 10 min. afkoelen op de bakplaat. Laat verder afkoelen op een rooster.
Bestuif vlak voor serveren met de poedersuiker.