- 1
- 2
- 3
Paasontbijt
Het ultieme paasontbijt? Met het hele gezin aan een tafel vol met broodjes, croissantjes, paaseieren en natuurlijk paasbrood. Nog ideeën nodig? Hieronder vind je de lekkerste paasontbijtrecepten.
Ingrediënten

Wat zet je op de tafel tijdens het paasontbijt?
Pasen voor de deur? Er zijn genoeg recepten om de perfecte paastafel mee samen te stellen. Voor het paasontbijt zet je lekkere broodjes, croissantjes en een paasstol op tafel. Natuurlijk hoort een ei er ook bij! Naast een gekookt eitje kan je ook eens experimenteren met andere eirecepten. Erg lekker: eggs benedict, eiersalade en een gepocheerd eitje. Het paasontbijt pas echt compleet maken doe je met kaneelbroodjes, babka, mini-quiches en een lekker drankje zoals mimosa of een vers sapje. Zoals je ziet: genoeg ideeën voor het paasontbijt!

Wat zijn lekkere paasontbijtrecepten voor kinderen?
Kleine eters bij het paasontbijt of de paasbrunch? Maak dan verschillende kidsproof paasrecepten. Chocolade- en rozijnenbroodjes zijn altijd een succes bij de kids. Echt uitpakken? Duik samen de keuken in en maak paashaasjes van spek en ei, een felgekleurde smoothie of gevulde eieren in de vorm van paaskuikens. Lekker om te eten en nog leuker om samen te maken!
Scones
Wil je scones maken? Bekijk deze receptvideo en zie hoe je scones maakt.
Scones maken:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel, tweeënhalve theelepel bakpoeder en een halve theelepel zout boven een beslagkom. Doe 2 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker bij het meelmengsel. Snijd met behulp van 2 messen 50 gram boter erdoor.
Bakken 02:30
Direct aan de slag
Meer bakproductenCroissantquiche met ham en courgette
Ingrediënten
Aantal porties
340 gram super croissantdeeg | |
1 rode ui | |
1 courgette | |
15 gram verse peterselie | |
4 middelgrote scharreleieren | |
150 gram yoghurt Griekse stijl 10% | |
100 gram geraspte Franse gruyère kaas 47+ | |
90 gram Prosciutto di Parma |
Dit heb je nodig
taartvorm (SMEG, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette ovenschaal met het croissantdeeg en druk de naden dicht. Snijd het deeg eventueel wat bij. Bedek het deeg met een vel bakpapier dat iets groter is dan de schaal en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in linten. Snijd de peterselie fijn.
Klop de eieren los met de yoghurt, kaas, de helft van de peterselie, peper en eventueel zout. Verdeel de rode ui en courgettelinten over de bodem van de quiche en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche 50-55 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 15 min. af met aluminiumfolie.
Laat 5 min. afkoelen en haal uit de vorm. Verdeel de ham in roosjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie.