Pannenkoeken

Pannenkoeken bakken, wie wordt er niet vrolijk van? Helemáál lekker: het pannenkoekenbeslag zelf maken. Als ontbijt, lunch of diner, deze veelzijdige allemansvriend past in elk moment van de dag.

Ingrediënten

Bereiding

Wat voor soorten pannenkoeken zijn er?

Wat voor soorten pannenkoeken zijn er?

Weinig gerechten zijn bekend bij zo veel nationaliteiten als de pannenkoek. De klassieke Nederlandse pannenkoek met stroop en poedersuiker kennen we allemaal. Net als de mini-versie: poffertjes. De Amerikaanse pannenkoek (American pancake) met opgeklopt eiwit door het beslag is ook erg populair. Of wat dacht je van de dunne Franse crêpe? In Japan hebben ze een speciale hartige variant: okonomiyaki. Deze smaakvolle pannenkoek bevat geraspte kool in het beslag, zeker eens proberen!

Hoe varieer je met pannenkoeken?

Hoe varieer je met pannenkoeken?

Met pannenkoeken kun je volop variëren. Pannenkoeken zijn op zichzelf neutraal van smaak en daarom perfect om smaken en ingrediënten aan toe te voegen. De meeste mensen maken vaak spek-, appel-, stroop en banaanpannenkoeken. Wil je iets meer outside the box? Maak een gevulde pannenkoek met groenten in de hoofdrol. Of ga eens voor pannenkoeken zonder ei en koemelk met het Allerhande-recept voor vegan pancakes. Pannenkoeken als grand dessert? Een pannenkoekentaart met laagjes hazelnootpasta en aardbeien is een gegarandeerd succes.

Hoe maak je pannenkoeken met minder koolhydraten?

Hoe maak je pannenkoeken met minder koolhydraten?

Pannenkoeken zijn van zichzelf niet koolhydraatarm. Traditioneel wordt de pannenkoek gemaakt met witte bloem, eieren, melk en een beetje boter. Je kunt de witte bloem een-op-een vervangen door amandelmeel. Dit is een alternatief om de pannenkoeken te maken met minder koolhydraten.

Hoe bewaar je pannenkoeken(beslag)?

Hoe bewaar je pannenkoeken(beslag)?

Het bewaren van pannenkoeken kan heel makkelijk! In de koelkast zijn naturel pannenkoeken zeker 2 dagen houdbaar. Voeg het beleg en de toppings pas toe als je de pannenkoek gaat eten, zo blijft ‘ie het allerlekkerst. Warm de pannenkoek op in de magnetron (30 seconden op vol vermogen) of verwarm kort in een droge pan. Pannenkoekenbeslag zonder extra toevoegingen is 2 dagen houdbaar in de koelkast. Zorg ervoor dat je de beslagkom goed afdekt met bijvoorbeeld vershoudfolie, zo blijft het lekker vers.

Pannenkoeken bakken

Wie smult er nou niet van pannenkoeken? Bekijk de video van Allerhande en leer stap voor stap hoe je pannenkoeken moet bakken. 

Stap 1
Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor het beste resultaat zet je het beslag nog een uurtje in de koelkast. Zo kan het beslag rusten en neemt de bloem meer vocht op waardoor je pannenkoeken een mooie, zachte structuur krijgen.
<...

02:02

Direct aan de slag

Meer pannenkoek producten