- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Wat zijn poffertjes?
Poffertjes zijn een soort kleine pannenkoekjes, die traditioneel gemaakt worden van een beslag van half tarwebloem, half boekweitmeel, melk en ei. Het verschil tussen een pannenkoek en een poffertje is de toevoeging van gist aan het beslag, waardoor het poffertje gaat rijzen en luchtig wordt. Ook wordt voor een poffertje veel boter gebruikt, zowel in het beslag als om in te bakken.

Hoe maak je poffertjes?
Poffertjes maak je met een poffertjesmix of een zelfgemaakt beslag van bloem en boekweitmeel, gist, lauwwarme melk, ei en boter. Bak het beslag in een poffertjespan of schenk in een grote koekenpan kleine rondjes beslag. Draai elk poffertje om als de onderkant goudbruin, maar de bovenkant nog niet helemaal gestold is. Dan hebben ze nog 1 minuutje nodig op de andere kant. Serveer met poedersuiker, en liefst ook met schenkstroop!

Kunnen poffertjes in de airfryer?
Poffertjes die je kant-en-klaar koopt, kunnen in de airfryer. Daarin worden ze zelfs lekkerder en krokanter aan de buitenkant dan in de oven of magnetron. Verwarm de airfryer voor op 180 °C en bak de poffertjes in 4 tot 5 minuten. Zelfgemaakte poffertjes kun je alleen opwarmen in de airfryer als ze al gebakken zijn.