Muffin
De muffin is de ideale uitdeel- of meeneemsnack. Net zo makkelijk te maken als cake, maar dan individueel verpakt. Je grijpt er dus zo eentje mee – of twee – als je snel de deur uit loopt. Bakken maar!
![Muffins maken: zo doe je dat Muffins maken: zo doe je dat](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD124067_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD124067_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD124067_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD124067_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD124067_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD124067_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Muffins maken: zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.
- Laat de boter op laag vuur in een steelpan smelten en neem meteen van het vuur. Klop in een kom de eieren los met de melk en het vanillearoma en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel door elkaar. Er mogen wat kleine klontjes inzitten. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak in het midden van de oven in 25 min. bruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.